Eurodesk

ÚNIC PUNT EURODESK

Eurodesk és un servei d’informació sobre programes i iniciatives europees, dirigit no només a joves sinó també a tots aquells que treballen en l’àmbit de la joventut. Eurodesk centra la seva atenció en oferir informació relativa a les àrees d’educació, formació i joventut amb l’objectiu de donar accés fàcil i ràpid a tots aquells que estiguin interessats en diferents activitats i iniciatives europees. Amb nosaltres trobaràs una manera útil i pràctica d’accedir de primera mà a aquesta informació que fomenta el sentiment d’identitat europea, així com un ventall d’oportunitats en relació a programes europeus. La xarxa Eurodesk està formada per Multiplicadors Qualificats –les oficines locals repartides per pobles i ciutats de tot Europa que donen a conèixer als joves tota la informació, tant presencialment com a través de les eines informàtiques de la seva xarxa.

Aquesta xarxa sense ànim de lucre va ser creada el 1990 i actualment actua com a organització de suport al programa Erasmus + (2014-2020). Eurodesk Brussels Link (EBL) és l’òrgan de coordinació de la xarxa Eurodesk, el qual s’assegura que les activitats dels diferents centres nacionals segueixin els objectius i la missió general de l’organització. EBL dóna suport a la Comissió Europea en el desenvolupament i manteniment de portals d’informació i en l’avaluació de la qualitat de les diferents punts nacionals d’Eurodesk, i els dóna suport tècnic. Avui en dia, més de 1000 professionals de la joventut racionalitzen i difonen la informació sobre les oportunitats de mobilitat dels joves a Europa.

A través d’Eurodesk podràs gaudir d’informació obtinguda directament de la Comissió Europea i altres agències de similar grau. A més, el servei t’ofereix també informació nacional recollida de diverses fonts pels socis dels països participants. Així, trobaràs tota aquella informació del teu interès relacionada amb àmbits com:

Actualment, ja som més de 35 països els que participem en aquesta xarxa d’informació i comptem amb 1.200 oficines repartides per Europa. La xarxa Eurodesk està creixent i, a l’Estat Espanyol, trobaràs 54 seus repartides per tot el territori. Nosaltres, som l’únic punt oficial de referència a la província de Tarragona.

El Portal Europeu de la Joventut (European Youth Portal ) és una plataforma que ha estat desenvolupada per la Comissió Europea, en col·laboració amb la xarxa europea d’organitzacions nacionals d’Eurodesk, com a principal proveïdor d’informació sobre polítiques i oportunitats per als joves europeus i per a aquells que treballen en l’àmbit de la joventut. És un portal que proporciona informació i oportunitats per als joves a Europa. T’animem a utilitzar el Portal Europeu de la Joventut perquè trobis de forma senzilla tots els recursos que necessites. Aquest lloc conté notícies, esdeveniments i articles de fons, amb informació i oportunitats sobre EuropaVoluntariat, Treball, Aprenentatge, Participació, Cultura i Creativitat, Salut, Inclusió Social, Pensament global, i Viatjar són les àrees temàtiques del Portal Europeu de la Joventut. Compta, a més, amb un apartat dinàmic d’actualitat i esdeveniments, perquè estiguis informat de totes les convocatòries i novetats que et puguin interessar d’arreu d’Europa. Un dels apartats protagonistes de la web és el del Voluntariat, amb un espai propi dedicat al Servei de Voluntariat Europeu.

A més, la xarxa eurodesk compta amb un web a nivell nacional on trobaràs quin és el teu punt oficial més proper per a poder contactar-hi fàcilment.